4 beleefde manieren om een ongemakkelijke date te beëindigen

Slechte dates kunnen je op elk moment overkomen. Je denkt dat het goed zit en je spreekt af met een nieuwe persoon. Je ruikt op je best en je draagt je mooie nieuwe outfit. Alles lijkt op zijn plek te vallen.

Dan kom je bij je date en het is gewoon een ramp. Je zit tegenover iemand die je echt absoluut nooit meer hoeft te zien. Je bent terechtgekomen in een ongemakkelijke date en je moet ontsnappen.

beleefde manieren date beeindigen uitgelicht

Deze dingen kunnen gebeuren als je het het minst verwacht. Een date kan door verschillende oorzaken ongemakkelijk worden. Soms word je gekoppeld door een vriend of vriendin en deze persoon heeft blijkbaar geen flauw benul van jouw smaak in dates. Of je ontmoet iemand online, maar je hebt niet genoeg gechat of gebeld om te zien of je echt geïnteresseerd bent. En soms blijkt iemand met wie het helemaal klikte aan de telefoon, in het echt gewoon een enorme vergissing te zijn. Of je hebt gewoon geen klik met degene die tegenover je zit.

Ook al maakt iedereen wel eens een slechte date mee, het kan toch beangstigend zijn als je middenin zo’n date zit. Als je niet op date bent met een gestoord iemand of iemand die geen enkele sociale vaardigheid heeft, dan zal je date waarschijnlijk hetzelfde voelen. Geen paniek! Je zit niet de rest van je leven in deze date. In dit artikel krijg je 4 beleefde manieren om elke ongemakkelijke date te beëindigen.

1. Eerste dates moeten eenvoudig zijn

De eerste stap van het beëindigen van een slechte date, begint al bij de voorbereiding. Plan een eenvoudige eerste date.

Je denkt vast dat er een enorme klik tussen jullie na het bellen met elkaar, maar dat kun je niet zeker weten.

Het eerste advies is om geen uitgebreide eerste date te plannen. Uit eten en een film kan leuk zijn als je iemand al een tijdje kent, maar als dit een blind date is of een date met iemand die je alleen online kent, dan is dit te uitgebreid.

Het is veel moeilijker om weg te gaan als er veel op het programma staat. Als je beleefd probeert te zijn en de date verder wilt laten gaan, dan worden het uren van ellende als je een lange date hebt gepland.

Hou het dus simpel en ga ergens een kop koffie of iets anders drinken. Als alles goed gaat, kunnen jullie samen besluiten of jullie samen willen lunchen, dineren, mountainbiken of wat jullie dan ook bedenken.

2. Verzin een excuus om weg te kunnen

Als je je date een kans hebt gegeven (ongeveer een uur), maar er is absoluut geen enkele klik, dan is het misschien tijd geworden om met een excuus weg te gaan.

Als je op date bent met een totaal onbeleefd iemand, dan hoef je geen uur te wachten. Stel dat hij of zij meer met de telefoon zit te spelen dan met jou te praten, dan is het prima om deze date vroegtijdig te beëindigen.

Een goed excuus is een excuus dat logisch klinkt. Heb je bijvoorbeeld een broodje besteld bij je koffie? Kan het zijn dat je buik van streek is? Natuurlijk is dat een vrij gênant excuus, maar niemand wil een date met iemand die misschien wel op het punt staat om over te geven.

Misschien is er wel een afspraak die je net weer te binnen schiet tijdens je date. Verontschuldig jezelf en zeg dat het je spijt dat je weg moet. Zo gemakkelijk is het.

Ik ben er zelf geen voorstander van om een leugen te verzinnen om weg te kunnen bij een date, maar het is nog altijd beleefder dan je date gewoon in de steek te laten. Zo heb ik wel eens een date gehad met iemand die ik binnen 20 minuten al onuitstaanbaar vond. Dat bleek geheel wederzijds, want mijn date deed alsof er werd gebeld, liep weg van de tafel en kwam gewoon niet meer terug.

Dat is GEEN beleefde manier om een date te beëindigen. Ik had niks verkeerds gezegd. Dit was onbeschoft! Dit had heel gemakkelijk anders aangepakt kunnen worden. Het neptelefoontje beantwoorden, een beetje rondlopen om vervolgens tegen mij te zeggen: “Het spijt me, er is een noodgeval. Ik moet gaan.” Dat was prima geweest voor ons allebei en was een beleefde manier geweest om weg te kunnen bij onze afgrijslijke ongemakkelijke date.

3. De eerlijke aanpak om een ongemakkelijke date op een beleefde manier te beëindigen

Geloof het of niet, maar er zijn echt manieren om een ongemakkelijke date op een beleefde manier te beëindigen en tegelijkertijd helemaal eerlijk te zijn.

Ik heb wel eens een date gehad en het was duidelijk dat er geen echte klik was tussen ons. Mijn date was echt heel aardig en ik denk zelf dat ik charmant was als altijd, maar we hadden niks gemeenschappelijks.

Na ongeveer een uur koffiedrinken zei mijn date “Ik moet nog wat dingen doen.” Ik zei dat ik ook nog wat dingen moest doen. Mijn date zei “Het was leuk om je te ontmoeten. Nog een fijne dag verder.”
Ik zei net zoiets terug en we gingen ieder een eigen kant op. Dat was een beleefde manier om een date te beëindigen.

De date was zonder flauwekul beëindigd. Niemand zei die neppe zin “We spreken elkaar nog.” of “Ik bel je nog.” We wisten allebei dat dit niet ging gebeuren. We hebben het op een beleefde manier afgerond en wisten dat we elkaar nooit meer zouden zien. Het was een prettig einde van een niet zo prettige date.

4. Hoe je een ongemakkelijke date op een beleefde manier beëindigt wanneer de ander wel geïnteresseerd is

De ongemakkelijkste dates zijn ongelijke dates. Met ongelijke dates bedoel ik dates waarbij de een oprecht geïnteresseerd is in de ander, terwijl de ander manieren aan het bedenken is om weg te komen. Dit zijn naar mijn mening de ergste dates, omdat het moeilijk is om helemaal eerlijk te zijn.

Een voorbeeld om het te verduidelijken. Ik had ene keer een date en ik zat me zo ontzettend stierlijk te vervelen. Mijn date eindigde met “Zullen we nog een keer afspreken?” Het was geen naar iemand, er was niks mis mee, dus ik zei “Is goed.”, maar later bedacht ik me dat dat gewoon niet waar was. Het was een hele aardige persoon, maar ik kon het echt niet opbrengen om nog een keer af te spreken.

Wat ik had moeten zeggen was “Ik kom er nog op terug” of zelfs heel duidelijk moeten zeggen “Je bent heel aardig, maar ik denk niet dat het iets gaat worden tussen ons.” Die laatste zin is natuurlijk doodeng om recht in het gezicht van iemand te zeggen. Ook al ben ik meestal eerlijk, ik zou toch zeggen “Ik laat het je weten, stuur me maar een bericht.” als ik zo voor het blok word gezet.

Uiteindelijk heb ik een bericht gestuurd dat ik de date gezellig vond, maar dat ik niet het gevoel had dat we genoeg gemeenschappelijk hadden om nog een keer af te spreken. Ik voelde me best rot, maar het is beter dan iemand aan het lijntje houden.

Ongemakkelijke dates zijn leermomenten

Ook al zijn ongemakkelijke dates pijnlijk en wil niemand ze meemaken, toch zijn ze tot op zekere hoogte leermomenten. Elke keer dat je jezelf door een ongemakkelijke date sleept, worden je sociale vaardigheden beter.

Het belangrijkste om te onthouden is, loop niet zo maar weg omdat het een ongemakkelijke date is. Een flauw excuus verzinnen om weg te kunnen, is beter dan gewoon grof zijn.

Blijf ook niet weg bij een date omdat je opeens niet meer durft. Als je zit te wachten op een date die niet komt opdagen, dan is dat een hele nare ervaring. En het is zonde van je tijd.

Onthoud dat iedereen nerveus wordt en iedereen wel eens iets ongemakkelijks meemaakt. Dat is snel genoeg afgelopen en dan kun je weer verder met de rest van je leven.

Uitgebreidere info

Verleid hem en laat hem voor altijd van je houden, geeft antwoord op al je vragen hoe je een man verliefd maakt en voor altijd van je laat houden. (tip!)

Verover jouw droomvrouw, beantwoordt al jouw vragen over hoe je een vrouw verliefd maakt en hoe je een relatie met haar krijgt. (tip!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *