5 redenen om nooit vrienden te worden met iemand op wie je verliefd bent

“Ik kan geen relatie met hem of haar hebben, maar we kunnen tenminste vrienden zijn”

Helaas maken velen van ons het mee om verliefd te worden op iemand met wie je geen relatie kunt hebben. In deze situatie moet je verder gaan met je leven en accepteren dat je nooit samen zult zijn met deze “speciale” persoon, hoe mooi en magisch je connectie met hem of haar ook is.

Velen van ons maken de fout om te denken dat een hechte vriendschap met degene op wie je verliefd bent, het “beste alternatief” is. Je doet wat je kunt om maar zo dicht mogelijk bij de ander te komen. De gedachte dat hij of zij uit je leven verdwijnt, is immers ondraaglijk. Je gaat voor vriendschap ook al weet je heel goed dat je niet echt alleen maar vrienden wilt zijn.

Het is heel erg pijnlijk om diepe gevoelens voor iemand te hebben, maar dat je het niet lichamelijk en ook niet emotioneel naar diegene kunt uiten. In dit artikel krijg je 5 redenen waarom vriendschap sluiten met iemand op wie je smoorverliefd bent een ontzettend slecht idee is, dat alleen maar leidt tot boosheid, jaloezie, ongemakkelijke situaties en andere ellende.

5 redenen om nooit vrienden te worden met iemand op wie je verliefd bent

1. Je gedraagt je alsof jullie een relatie hebben

Elke keer dat je deze persoon tegenkomt, slaat je hart op hol en doe je er alles aan om er op je best uit te zien. Je maakt deze persoon belangrijker dan al je andere vrienden. Je doet er dan ook alles aan om zo veel mogelijk tijd met zijn tweeën te hebben.

Dit komt, omdat jij verlangt naar meer dan alleen vriendschap met deze persoon. Jezelf voor de gek houden dat het een platonische vriend of vriendin is, maakt geen einde aan dat verlangen. In je hersenen zijn romantische paden aangelegd die elke keer dat je diegene ziet, alleen maar sterker en sterker worden.

Jij ziet deze man of vrouw niet als vriend of vriendin. Dat ga je ook nooit kunnen als je geen stap terug doet en afstand neemt. Verliefdheid heeft een houdbaarheidsdatum. Het gaat na een paar maanden vanzelf over. Als jullie echter regelmatig diepe gesprekken voeren en geregeld koffiedates hebben, dan word je alleen maar nog verliefder.

5 redenen om nooit vrienden te worden met iemand op wie je verliefd bent 1

2. Je gaat je vaak ongemakkelijk, boos en verdrietig voelen

Als je probeert zo dicht mogelijk bij iemand in de buurt te komen van wie je houdt, dan vergeet je misschien iets heel fundamenteels. Door vriendschap met deze persoon, ga jij je boos en verdrietig voelen. Misschien voel je je soms wel in de zevende hemel, maar dat wordt gevolgd door pijn en verdriet als de werkelijkheid weer tot je doordringt dat deze persoon alleen platonisch naar jou kijkt.

Je zult je vaak ongemakkelijk voelen en je eigenwaarde lijdt er ook onder. Het gaat je heel veel tijd kosten om op je lichaamstaal en je taalgebruik te letten. Je moet immers koste wat kost op elke manier uitstralen dat het alleen maar vriendschap is. Iedereen heeft moeite met zo’n toneelspel en uiteindelijk val je toch door de mand.

Onthoud ook dat de boosheid aan je gaat vreten. Zelfs als je deze boosheid probeert te onderdrukken, ga je toch afkeer voor deze persoon voelen als hij of zij met anderen date.

Onbeantwoorde liefde doet pijn, bijna als een rouwproces. Is het wel echte vriendschap als jij dolgraag op een romantische manier samen wilt zijn met deze persoon en continu ongelukkig, jaloers en gedesillusioneerd bent?

5 redenen om nooit vrienden te worden met iemand op wie je verliefd bent 2

3. Je echte platonische vrienden ga je saai vinden

Vriendschap sluiten met iemand met wie je eigenlijk een relatie wilt, verandert jouw manier van kijken naar “vriendschap”. Bij normale vriendschap komen geen gevoelens van verliefdheid kijken en ook geen gevoel van in de zevende hemel zijn. Je vriendschappen met bestaande vrienden lijken dus opeens erg saai in vergelijking tot wat je met deze persoon hebt.

Zoals ik al eerder heb gezegd, ga jij je gedragen alsof je een relatie met hem of haar hebt met alle bijbehorende hoogtepunten en dieptepunten die iemand ook in een nieuwe relatie heeft. (Dat komt door dopamine en serotonine)

Jouw platonische vrienden of vriendinnen brengen jou natuurlijk niet in dezelfde extase. Het is gevaarlijk om de grenzen tussen vriendschap en romantiek te laten vervangen. Je vrienden en vriendinnen zullen je namelijk gaan vervelen. Dit kan ervoor zorgen dat je alleen maar nog meer tijd met deze persoon wil doorbrengen.

4. De “vriendschap” zal nooit in balans zijn en jij gaat meer willen

Helaas voelt deze persoon niet hetzelfde voor jou. Hij of zij geniet waarschijnlijk van jullie tijd samen. Op deze manier hebben jullie een echte connectie. Hij of zij zal alleen nooit zo veel tijd vrijmaken voor jou als jij voor hem of haar.

Omdat je je bewust bent dat jij iets anders voelt dan de ander, zul jij jezelf altijd ondergeschikt maken aan hem of haar. En daardoor kom je vreemd plakkerig over.

Als je verliefd bent op iemand dan wil je niets liever dan je liefde en genegenheid op een intense manier tonen. De keiharde waarheid over ons mensen is, dat we intensiteit HATEN als wij niet hetzelfde voelen. Stel je eens een van je platonische vrienden en vriendinnen voor die ineens intense emoties laat zien en erg aanhankelijk wordt. Je hebt misschien medelijden, maar na een tijdje wordt het vervelend en zelfs eng.

De vriendschap is natuurlijk niet in balans, omdat hij of zij niet verliefd is op jou. In feite is er helemaal niet eens sprake van vriendschap. De verliefdheid zal er bij jou altijd vanaf druipen als hij of zij naar je lacht of je een knuffel geeft. Je wilt ook altijd jullie gesprekken dieper en intiemer maken. Hij of zij zal je echter langzaam maar zeker zat worden. Het enige wat hij of zij namelijk ziet, is een ongelukkige, plakkerige puppy met liefdesverdriet.

5 redenen om nooit vrienden te worden met iemand op wie je verliefd bent 4

5. Overduidelijk: jij zult nooit een echte vriend of vriendin voor hem of haar zijn

Ook al moet je medeleven met jezelf hebben als je in een emotioneel belastende situatie als deze zit, toch moet je ook aan de andere persoon denken. Door ervoor te kiezen om vrienden te worden of te blijven met iemand voor wie je heel veel voelt, trek je hem of haar op egoïstische wijze mee in een kunstmatige, ongezonde connectie.

Hij of zij verdient goede vrienden of vriendinnen die hem of haar en zijn of haar levensstijl steunen. Jij voldoet helaas niet aan deze beschrijving. Je bent er nooit echt voor deze persoon als hij of zij relatieadvies nodig heeft, of een knuffel na een tegenslag, omdat jij je jaloezie en je verlangens niet gaat kunnen verbergen. Het is niet goed om sterke aantrekkingskracht te voelen binnen een vriendschap.

Op veel meer gebieden zul je geen goede vriend of vriendin zijn en dat komt allemaal omdat jij verliefd bent. Jij houdt vast aan deze “vriendschap” uit eigenbelang. Misschien merk je ook wel dat je begint te manipuleren om hem of haar ervan te weerhouden om iemand anders te vinden. Wat je bedoelingen ook zijn, je bent niet echt geïnteresseerd in een platonische vriendschap en het laatste wat je wil, is dat hij of zij een gelukkige relatie krijgt met een ander. In een platonische vriendschap hoort geen sprake te zijn van lichamelijke aantrekking en verliefde gevoelens.

Doe een stapje terug en vraag jezelf af waarom je per se “vrienden” wilt blijven als het jou alleen maar pijn doet en hem of haar alleen maar remt om zijn of haar leven te leiden?

De enige uitweg is om jezelf los te maken van deze persoon, ook al doet het nog zo’n pijn, en om je eigen leven op te pakken. Je komt weer tot jezelf, ontwikkelt vaardigheden en zult uiteindelijk een partner vinden die ook van jou houdt.

Ik kan je hierbij Verleid Hem – En laat hem voor altijd van je houden of Verover Jouw Droomvrouw van harte aanbevelen. Op jouw succes en geluk!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *